Leema Acoustics készülékek Magyarországon

Leema Acoustics készülékek Magyarországon
Leema Acoustics készülékek Magyarországon

A brit Leema Acoustics-ot 1998-ban alapította két korábbi BBC mérnök, Lee Taylor és Mallory Nicholls, akik magánemberként és munkájukból adódóan is komolyan érdeklődtek az audio technika iránt, gyártóként pedig végre megvalósíthatták régóta dédelgetett álmaikat.

A legelső projektük a hangsugárzó tervezés volt, aminek a célját ők úgy határoztak meg, mintha egy miniatűr hangsugárzót hoznának létre, amelynek hangzása a saját méretének sokszorosának felel meg. Ha belegondolunk, ez az elképzelés általánosságban nézve is teljesen logikus, hiszen az otthoni hangsugárzóknak, legyenek bármilyen nagyok is, valójában a saját méretüket sokszorosan meghaladó hangszerek és együttesek hangzását kell életszerűen reprodukálniuk egészen a komplett nagyzenekarokig bezárólag. A Leema azonban igazán piciben gondolkozott, legalábbis ami a méreteket illeti. Az akkoriban rendelkezésre álló tervezési elvek és matematikai modellek azonban képtelenek voltak a Lee és Mallory által elképzelt termék megalkotására, így további négy év intenzív munkájukba került, míg a Xen nevű hangsugárzó végre megszülethetett. A technikailag és zeneileg egyaránt párját ritkító mikro monitor először csak a professzionális audio piacon volt elérhető, később azonban, amikor az audiofilek is felfedezték maguknak a Leema termékeket, a Xen megjelent a brit hifi üzletekben is.

A hangsugárzó sikerét követően Mallory és Lee úgy döntöttek, hogy különféle elektronikák tervezésébe fognak. Első audio komponensük, a Tucana integrált erősítő 2006 elején jelent meg, (amikor már 8 éve működtek, tehát nem kapkodtak, az biztos) és egyből megnyerte a mérvadó Hi-Fi News magazintól az év kiemelkedő erősítője díjat. Röviddel az erősítő után bemutatták az Antila CD-lejátszót is, ami szinte azonnal megnyerte a What Hi-Fi-t? rangos díját, majd 2007-ben a Sound & Vision magazinnál az év legjobb CD-lejátszója is lett.

Az azóta eltelt bő 10 év során a Leema portfóliója jelentősen kibővült az audiofil és a high-end kategóriában (erősítők, CD játszók, streamerek, music szerverek, phono fokozatok, stb.) továbbá bemutatkozott a referencia szintű Essentials családjuk is. A különféle új termékek továbbra is rengeteg nemzetközi elismerést gyűjtöttek be és számos magazinnál kaptak remek minősítéseket.

A Tucana erősítő és az Antila CD játszó zajos sikerei után 2007-ben úgy megnőtt a kereslet a Leema készülékei iránt, hogy egy helyi, walesi céggel kezdtek el együtt dolgozni, hogy kibővíthessék a termelést. Az 1983-ban alapított Davlec cég eredetileg a Dairy számára tervezett és gyártott elektronikát, a későbbiekben azonban kiterjesztették a tevékenységüket olyan alvállalkozói területekre is, mint az autóipar és a metrológia. Miután már évek óta szorosan együtt dolgoztak, 2014-ben a két vállalat úgy döntött, hogy teljesen egyesíti erőit. Jelenleg a két cég már közös üzemben működik, a különféle gyártó és tervező csapatok pedig több évtizedes tapasztalataikat ötvözve olyan magas színvonalú termékeket gyártanak, amelyeket a Leema vásárlói a korábbiakban megismerhettek. Mostantól fogva a Leema Acoustics készülékei már hazánkban is elérhetők az Acoustic Center választékában.

Acoustic Center
+36 30/9535-485
www.acousticcenter.hu


 

<< vissza