Amit a Chord Company angol cégéről tudni érdemes

Amit a Chord Company angol cégéről tudni érdemes
A Chord Company már több mint 25 éve tervez és gyárt összekötő és hangszórókábeleket. A cég és minden dolgozója elkötelezett a csúcsminőségű termékek gyártása iránt.
A Chord Company által gyártott és szállított valamennyi terméket a cégen belül terveztük és néhány apró kivételtől eltekintve valamennyi termékünket a cég gyártóüzemében, Wilthsire központjában szereltük ki és teszteltük. A cég első terméke, a Chord Chrysalis összekötő kábelcsalád 1985-ben jelent meg. A piacot nem csak a kábel kiváló minősége, hanem szokatlan neve is meglepte. A Chrysalis kábeleinket megfizethető ár, kiegyensúlyozott hangzás, jó színpadkép jellemezte, így hamar népszerűekké váltak a piacon és ezzel megindult a cég azóta is töretlen fejlődése. Az évek során jelentősen bővült a termékválasztékunk, de mindig büszkék voltunk a korábbi termékeinkre és hűek maradtunk a hagyományainkhoz és elveinkhez. Ez a hosszú múlt és filozófia tette konzisztenssé a Chord összekötő és hangszórókábel termékpalettáját. Valamennyi termékünk a maga kategóriájában a lehető legtöbbet igyekszik nyújtani.
Kínosan ügyelünk arra, hogy termékeink a legmagasabb minőségi szabvány szerint készüljenek.
 
A Chord Company már a kezdetektől fogva felismerte, hogy a termékei gyártási és kiszerelési műveletsorainak igen konzisztensnek kell lenniük. Ez a már a megszállottsághoz hasonlatos ragaszkodás a tökéletességhez jellemzi ma is a gyártásunkat, részben ennek köszönhető a Chord termékek minősége és ismertsége.
A vállalatnál betöltött pozíciójától függetlenül valamennyi Chord alkalmazott eltölt egy bizonyos időt a gyártásban, hogy a gyakorlatban is megismerkedhessen azzal, hogy mennyi munka és figyelem eredményeként születnek meg a Chord termékek. Bűszkék vagyunk arra, hogy mennyire konzisztens termékpalettát építettünk fel és hogy milyen szigorral ellenőrizzük a termékeinket a gyártás minden fázisában, mert csak így tudjuk biztosítani, hogy csak kifogásoktól mentes áru hagyhassa el az üzemünk területét. A szigorú minőségellenőrzésnek és a kiforrott gyártástechnológiának köszönhetően igen kevés hibát találunk csak a végső ellenőrzésnél, ez is a gyártásban dolgozó munkatársaink gondos munkáját igazolja.
Vásárlóink a termékeinket úgy értékelik, hogy az árukkal arányos kiválő minőséget kapnak a pénzükért.
A Chord Co úgy véli, hogy aki a kábeleinket használva hallgat zenét, rögtön észreveszi a zenehallgatás, vagy a filmnézés közben a kábeleink nyújtotta előnyöket, amelyek tökéletesen arányban állnak a vételárukkal. Nehéz megérteni azt, hogy hogyan és milyen mértékben befolyásolhatja, vagy javíthatja a hangszórókábel, vagy az összekötő kábel a HiFi-rendszer, vagy a házimozi rendszer hangzás- és képminőségét. Nem is próbálkozunk mindezt szavakba önteni, helyette arra bíztatunk mindenkit, hogy próbálja ki a kábeleinket és maga döntsön a megvásárlásukról a tapasztalata alapján. A legegyszerűbben és a leggyorsabban úgy adhatóak el a kábeleink, ha a vásárló még a megvétele előtte maga győződhet meg a kábel nyújtotta előnyökről, éppen ezért adunk lehetőséget arra, hogy a vásárlás előtt kipróbálja a megvásárolni szándékozott kábelt.
Magas szinten szolgáljuk ügyfeleinket
A csúcsminőségű termékek mit sem érnek, ha nem társul hozzájuk hasonló színvonalú ügyfélszolgálat. Minél jobb egy termék, annál több kérdést vet fel a lehetséges vásárlóknál. Akár telefonon, akár elektronikus levélüzenetben, akár a világ számos helyén megtalálható viszonteladóinkon, vagy forgalmazóinkon keresztül keresnek meg bennünket, a lehető legpontosabb és legőszintébb választ igyekszünk adni a termékeinkkel kapcsolatban. Segítünk kiválasztani a leendő ügyfelünknek az adott HiFi vagy házimozi rendszerhez szerintünk legjobban illeszkedő kábelféleségeket. A házon belüli gyártás pedig azt jelenti, hogy a gyakorlatban igen gyorsan tudunk reagálni a hozzánk érkező felhasználói igényekre, bármilyen hosszban, bármilyen formában gyorsan és jó minőségben el tudjuk készíteni a kábeleinket.
Az igen szigorú minőségbiztosítási rendszerünk és tesztelési folyamataink teszik lehetővé, hogy garanciát vállaljunk minden általunk gyártott termékre. Szakembereink precíz munkájának köszönhetően igen ritkák a kiszerelési hibák, de ha netán mégis előfordulna hibás forrasztás, vagy gyenge minőségű csatlakozó szerelés, gyorsan és hatékonyan intézkedünk a hibásnak talált kábelek javítása, vagy cseréje ügyében.
Gyorsan reagálunk a technológia fejlesztésekre
Szoros kapcsolatban állunk a jelentősebb HiFi és házimozi készülék gyártókkal, így gyorsan tudunk reagálni az új fejlesztések és készülékek megjelenése révén keletkező, az új típusú készülékek összekapcsolásához szükséges kábelezési igényekre.
A Chord Company története
A Chord Company 1985-ben jött létre amerikai ügyfeleink a Naim készülékekhez haszbnálható csúcsminőségű összekötő kábelek iránti egyre erősödő kereslete eredményeként. A HiFi kereskedők hamar felfedezték, hogy a kábeleinkkel érezhetően javul ezen készülékek hangzásminősége, így az amerikai vevők kiszolgálása mellett a Chord Company nemsokára az angliai piacra is bevezette a termékeit. A tengerentúli és az angliai ügyfeleinkkel mind a mai napig kiváló a kapcsolatunk, sokan még ma is sikeres Chord termék forgalmazók.
A legelső összekötő kábelünk a Chord Chrysalis volt. Nem igazán drága kábel, de ezért az árért szinte felülmúlhatatlan hangzásminőséget nyújt, így nem véletlen, hogy igen hamar jó tesztek sokasága jelent meg róla a hazai és a nemzetközi HiFi folyóiratokban, magazinokban. Ez a kábelünk adta meg minden más termékünk alapját. Már az első termékünknél is biztosak voltunk abban, hogy egy jó összekötő kábel nem adhat hozzá semmit sem a zenéhez, de nem is vehet el belőle semmit, a rábocsátott jelet változtatás nélkül kell célba juttatnia. A kábeleknek annyira semlegeseknek kell maradniuk, amennyire csak lehetséges.
Két évvel később a Chord Cobra kábellel bővült a termékválasztékunk. Időközben már a Cobra ötödik változatát gyártjuk és a jelenlegi modell az egyik legnépszerűbb termékünk. A Cobra a Chord Chrysalis sikereire támaszkodva jött létre, de hangja még részletezőbb, jobb a dinamikája, de továbbra is megőrizte azt a hangzásegyensúlyt, amely a Chrysalis kábelünket olyannyira nlépszerűvé tette a vásárlóink körében.
A céget Sally Kennedy alapítpotta, aki a kezdetekben otthonról végezte a munkáját. A legelső kábel prototípusok és az első eladható termékek is a konyhaasztalán készültek. De a gyorsan növekvő kereslet miatt hamar kinőtte a vállalkozás a konyhaasztalt, így nagyobb és alkalmasabb helyiségeket kerestek, új embereket vettek fel, hogy lépést tudjanak tartani a gyorsan növekvő kereslettel.
A jelentősen megnövelt gyártási kapacitásnak köszönhetően Sally le tudta adni a gyártási feladatokat a termelésvezetőnek, ő pedig egyre inkább az angliai viszonteladókkal, illetve a külföldi forgalmazókkal való kapcsolattartásra és új forgalmazók keresésére fordította az energiáját. A termelés továbbra is magas szinten, kiváló minőségben folyt, rugalmasan, egyedi felhaszhnálói igényeket is kielégítő módon, így töretlenül nőtt a termékeik népszerűsége. A kézzel szerelt, alaposan letesztelt, kiváló minőségű áru, a szokatlanul magas színvonalú személyes és baráti hangulatú ügyfélszolgálat egyaránt segítette a céget abban, hogy töretlen népszerűségnek örvendjen a forgalmazók és a vásárlók körében. A két sikertermék egyben megalapozta a harmadik kábelféleség, az eredeti Chord Chameleon sikerét. Olyannyira, hogy ezt a terméket még ma is gyártja a cég. A Chameleon kábelt hamarosan követte a Chord Solid – ez volt a gyártó első kábele, amely áltépte a 100 fontos árküszöböt.
A vállalat sikerének egyik kulcsfontosságú eleme a folyamatos fejlesztés, a kábelféleségeik tökéletesítése. Az új termékek mindig a már meglévő sikertermékekre alapozva születtek és születnek meg. A termékválasztékban megjelenő új termékek nem csak jobbak a már meglévőknél, hanem mindegyik termék az árával arányos többletszolgáltatást is nyújt.
A cég 1991-ben megint nagyot fejlődött, kinőtte a korábbi üzemterületét és egy még nagyobb üzembe, jobb gyártási háttérrel rendelkező telephelyre költözött. Tovább finomítottak a gyártási módszereiken, nagyobb raktárkészletet tartottak a nyersanyagokból és a késztermékekből, mivel egyre több viszonteladó és üzlet kívánt Chord kábeleket árusítani. A vállalat dinamikusan fejlődött tovább, így 1993-ban újra költözniük kellett.
Az újabb költözés véletlenül egybeesett a cég első kitüntetésével. 1994-ben a What Hi-fi? magazin bevezette a "Legjobb kábel" kategóriát az éves díjkiosztó ceremóniájukon és a Choird Cobra volt az első kábel, amely elnyerte ezt a megtisztelő címet. Ez a nagyszerű elismerés persze felkorbácsolta az igényeket és ennek arányában ismét nagyot nőtt a cég forgalma. Egy éven belül megint nagyobb helyet kellett keresnie a gyárnak. Ezzel párhuzamosan a gyártócsapat létszámát is jelentősen bővíteni kellett, hogy ki tudják elégíteni az elsősorban az angliai viszonteladók részéről érkező egyre növekvő keresletet.
Sok és sokféle hangszóró kábelt vizsgáltunk folyamatosan és ennek kapcsán botlottunk a Nordost márkába, az (akkor még) igencsak egyedinek számító lapos, szövött kábelféleségek gyártójába.A Chord Company igen gyorsan forgalmazási szerződést kötött a gyártóval a  Nordost temrékek forgalmazására és az angliai sajtóban kapott igen jó tesztek (na meg az igen intenzív hirdeetési kampányunk) eredményeként mind az angol, mind a tengerentúli piacokon jelentős forgalmat sikerült vele elérnünk. Két év sikertörténet után sajnos lejárt a forgalmazási szerződésünk, eredményeként a Chord Company ismét saját hangszórókábel fejlesztésébe fogott.
A Chord-paletta első jelentős hangszórókábele a Chord Rumour lett.  könnyen kezelhető kis mérete, de a méretét meghazudtolóan jó hangzásteljesítménye révén igen sok hívet szerzett igen gyorsan magának és nem véletlen, hogy csekély változtatással ugyan, de még mindig a termékpalettánk részét képezi. A Chord Rumour minden várakozást felülmúló sikere teremtette meg a hátteret a hnagszórókábel választékunk jelentős növeléséhez. A Chord Odyssey – amely felépítésében és anyagszerkezetében megegyezik a Rumour kábellel, de nagyobb keresztmetszetű vezetőkből készül- is megjelent a piacon és azonnal kirobbanó sikertermékké vált.
A Chord Chorus kábel lett a Chord kábelcsalád új tagja.  Ezzel elértük, hogy Chord hangszórókábelt már méterenkét 18 fontos áron is tudunk kínálni, ugyanakkor 200 fontért is el tudtunk adni egy 1 méteres összekötő kábel párt. Bár ezek az árak meglehetősen megszokottak voltak a külpiacokon, az igazat megvallva akkor még az angliai HiFi kereskedők nem igen tudtak ilyen árfekvésű kábeleket eladni és nem is voltak ilyen drága kábelek a bemutató termeikben.  Viszont meg tudtuk most már mutatni nekik és a lehetséges végfelhasználóknak, hogy milyen teljesítménytöbbletet tud nyújtani egy-egy rendszerben az Odyssey, vagy a Chorus. Ezáltal a Chorus összekötő kábelek és az Odyssey hangszórókábel nemcsak bővítették a Chord kábelválasztékát, hanem a cég tekintélyét is igen magas szintre emelték, hiszen jelentős értéket képviselő, kiemelten jó teljesítményt nyújtó kábelekkel sikerült a piacon sikert aratnia.
A Chorus igen jó teszteket kapott és számos elismerésben, kitüntető díjban részesült. Az Odyssey új szintet jelentett a kábelek hangzásteljesítménye terén, nem véletlen, hogy ötször egymás után kapta meg a Hi-fi News Award elismerést -  amelyre azóta sem volt példa az iparág történetében. (Azóta a Carnival SilverScreen nyerte el egymás után 4 évben a What Hi Fi? Award díjat a legjobb hangsugárzók kategóriájában).
Annak idején ezt még nem ismertük fel, de valójában a következő kábelünk – a Chord Anthem egyesítette magában az árnyékolás tökéletesítésében, a vezető szálak optimális elrendezésében és a csatlakozó dugók kialakításában rejlő előnyöket, ami azóta is példaképül és öszönzőleg hat az új termékeink fejlesztése terén.
Az Anthem volt a Chord Company első összekötő kábele, amelyben hatékony magas frekvenciás árnyékolást alkalmaztunk – és ez volt az első olyan kábelünk is, amelynél alacsony tömegű, a lehető legkevesebb anyagot tartalmazó RCA csatlakozókat használtunk. Ezek az újítások azután már minden általunk gyártott Chord termékben megjelentek. A hatékony magasfrekvenciás árnyékolás segítette az Anthem kábelünket oda, hogy egy új teljesítményosztályba kerülhessen és egyben a kutatásainknak is új lendületet adott: Időbe tellett, amíg megfejtettük, hogy miért olyan fontos a hangzásteljesítmény szempontjából a kiváló magasfrekvenciás árnyékolás. Kísérletek sorozatát és ezernyi meghallgatást végeztünk, amíg rájöttünk, hogy mi a dolog lényege és megállapítottuk, hogy valójában a hallgató jelenlétérzetét és zenei élvezetének fokát és minőségét javítja ilyen módon a magas frekvenciás zavaró jelektől mentes kábel.
Nem csak a Hi-Fi rendszerek változtak az évek során, mi magunk is sokat változtunk, de még annál is gyorsabban változott a környezet, ahol a zenei hangok reprodukálására alkalmas eszközöket használják. Pár év leforgása alatt gombamódra szaporodtak a lakásokban az elektromos zavarjeleket is okozó háztartási elektromos és elektronikai eszközök és nem meglepő, hogy az ilyen környezetben egyre rosszabbul szóltak a nem megfelelően árnyékolt és kialakított zenelejátszó készülékek. A kábeleinknél alkalmazott magas frekvenciás árnyékolás jelentős mértékben csökkentette az ilyen zavarjelek zenére gyakorolt hatását és bizonyára ez is szerepet játszott a termékeink iránti kereslet robbanásszerű növekedésében.
Ez a felfedezésünk a kutatásaink irányát is meghatározta és még hatékonyabb árnyékolási megoldásokon dolgoztunk és meg is találtuk a lehető legjobb eredményt adó magasfrekvenciás árnyékolás módját. Intenzív fejlesztő munkánk eredményeként született meg a Chord Signature összekötő kábel.
A Signature összekötő kábel anyagában és geometriájában nem sokban különbözött a korábbi Chord összekötő kábeleinknél alkalmazott anyagoktól és felépítéstől. Az igen hatékony (nagyon magas frekvenciás) árnyékolás repítette ezt a kábelt korábban soha nem tapasztalt magasságokba. Megoldottuk azt is, hogy teljesen független, „lebegő” árnyékolást tudjunk alkalmazni a meleg és a hideg ereken. A teljesen független árnyékolásnak köszönhetően a Signature kábeleink a zene olyan finom dinamikáját fedték fel és tették hallhatóvá, olyan részletgazdagsággal lepték meg a hallgatóit, hogy velük valóban öröm és maradéktalan élvezet forrásává vált a zenehallgatás.
Már a Chord Company termékpalettáján volt tehát az igen gyorsan igen népszerűvé vált, 500,00 angol fontba kerülő összekötő kábel – de nem volt hozzá illő hangszórókábele a cégnek. (Az Odyssey egyszerűen túl jó volt!). Intenzív kutatásba kezdtünk az új hangszórókábel kifejlesztésére, de nem volt egyszerű dolog megfizethető áron valami hasonlót alkotni, mint amilyen a kivételes képességekkrel rendelkező Odyssey volt.
Az áttörést az új Signature hangszórókábel hozta meg. A már forgalomban lévő Chord hangszórókábelek mindegyike sodrott érpár szerkezetű volt, amely hatékonyan csökkentette az interferencia negatív hatásait. Adva volt tehát a feladat, hogy valami olyasmit alkossunk a hangszórókábelek esetében is, ami a Signature összekötő kábelt olyan nagyszerűvé tette és ezt a technológiát alkalmazzuk az új hangszórókábel kialakítására is. Mondani könnyebb volt, mint megcsinálni! Az árnyékolt hangszórókábel létrehozására tett első kisérleteink ugyan megdöbbentően jó hangú, de az árnyékolás miatt túl merev, a gyakorlatban használhatatlannak minősített kábelt eredményeztek. Még a műszaki igazgatónk is (aki egyébként gyógyíthatatlanul optimista) azt mondta rá, hogy eladhatatlan. De nekifutottunk ismét és a második menetben a legtöbb rendszerben használhatónak minősített (bár még mindig eléggé merev) kábelt sikerült összehoznunk. Nagy keresztmetszetű réz vezetőket vettünk körbe alacsony fajsúlyú polietilén köpennyel.
Addigra már a cég viszonteladó és forgalmazói hálózata is igen gyorsan és igen nagyra növekedett, a gyártóbázisunk is kinötte a kereteit, szóval megint új helyre kellett költöznünk. A cég továbbra is a legfontosabb erényei egyikének tartotta a kézzel történő szerelést, de ehhez nem kevés térre volt szükségünk. Emellett a kutatási részleg is a korábbi többszörösére duzzadt, a kutatáshoz-fejlesztéshez is térre volt szükségünk, hogy lépést tudjunk tartani a növekvő igényekkel. Ráadásul a viszonteladókat képező programunkat is akkor indítottuk be. Az oktatáson részt vevő viszonteladóink, forgalmazóink nem csak nagyszerűen érezték magukat a főhadiszállásunkon, hanem testközelből ismerhették meg a gyártást-fejlesztést, tudhattak meg még többet a termékeinkről. Ezzel a tudással felvértezve ugrásszerűen megnőttek az eladásaik, szóval elkerülhetetlen volt a további területnövelésünk. Mivel azonban nem találtunk megfelelő üzemet, gyárat, gondoltunk egy nagyot és felépítettük a sajátunkat.
A Chord Company House főhadiszállásunk 2004. szeptemberére készült el és gondos logisztikai tervezéssel elértük, hogy a beköltözést követő harmadik napon már kábeleket gyártottunk és küldtünk ki onnan. Az új épület elegendően nagy gyártóterülettel rendelkezik, van benne egy gondosan megtervezett kábelhallgató és tesztelő szoba, egy szellős, nyitott, világos eladó és admnisztrációs tér és természetesen egy elegendően nagy raktár a készáruk és nyersanyagok tárolásához.
Kézzel szerelt egyedi kábelszerelvények
A Chord Company egyik legfőbb erénye, hogy a csapat valamennyi tagja pontosan tudja és érti, hogy mennyire fontos a kébelszerkezet minden eleme és mennyire fontos a megmunkálási sorrend és előírás pontos betartása. A tervező- és gyártócsapat legtöbb tagja szinte már megszállottként ügyel minden apró részletre és törekszik a lehető legnagyobb pontosságra a munkája terén.
A kábel kiszerelése, vagyis csatlakozókkal való felszerelése is nagy figyelmet és pontosságot igénylő folyamatsor. A kábel vezetőit előre meghatározott rend szerint kell a csatlakozó forrasztási pontjaihoz vezetni és nagyon nagy figyelmet kell fordítani a melegér és a hidegér precíz forrasztására és az árnyékolás biztos csatlakoztatására is. Csak gondos munkával, hihetetlenül pontos kézi munkával tudjuk garantálni, hogy minden kábelünk minden vonatkozásban megfelel a saját előírásainknak és a legszigorúbb szabványoknak. Nem gyorsan, hanem alaposan és gyakorlatilag hibátlanul dolgozunk.
Használunk ugyan egyedileg kialakított, vagy programozott gépeket a kábeleink méréséhez, teszteléséhez, illetve a kiszerelésre való előkészítéséhez, de a csatlakozók felszerelését minden esetben aprólékos kézi munkával végezzük. Az egyes erek elrendezése a csatlakozó felületeken és a precíz forrasztás igen kritikus eleme a kábelszerelvény gyártásnak, ezt nagy tapasztalattal rendelkező szakembereink továbbra is kézi munkával, végzik.
Büszkék vagyunk arra a tudásra és készségre, amivel a kábelszerelvényeket készítő muinkatársaink rendlekeznek. A Chord-csapat minden munkatársa tisztában van azzal, hogy a pontosság és a minőségi munka a gyártási foylamataink elengedhetetlen része. Szerepüktől, beosztásuktól függetlenül munkatársaink rendszeresen eltöltenek bizonyos időt a gyártásban, hogy lássák és megtanulják, hogy mennyi és milyen minőségű munka van az összekötő és hangszóró kábelszerelvényeink mögött.
Az igen szigorú és a munka minden fázisának ellenőrzésére kiterjedő tesztelő és mindőségbiztosítási rendszerünkre is joggal büszkék vagyunk. Mindegyik termékünket, legyen az akár a Crimson, vagy a Sarum, igen szigorú, soklépcsős mérési és tesztelési sorozatnak vetjük alá. Igen ritkán észlelünk hibát a tesztelés során, ez is igazolja, hogy érdemes olyan figyelemmel és szigorral oktatnunk munkatársainkat a minőségi és hibamentes munkára, mint ahogyan azt az évek során már megszoktuk.
A kézzel és magas fokú szenvedéllyel, nagy precizitással gyártott Chord kábelek lélegzetállítóan jó hangzásteljesítményt nyújtanak és bevonják a hallgatót a zenei történésekbe.
Egyedi igények szerint is készítünk kábelszerelvényeket
A legnagyobb előnye az annak, hogy saját gyárunkban saját magunk készítjük a kábeleket, hogy szinte vármelyik hangszóró és összekötő kábelt az ügyfeleink egyedi igényeinek, bár-milyen csatlakozóval, bármilyen hosszúságban el tudjuk készíteni.
A szabványos hosszban és módon kiszerelt kábeleink mellett bármilyen hosszú kábelt is el tudunk készíteni. A kábeleinkre –megrendelés szerint- akár szokatlan csatlakozókat is készek vagyunk felszerelni és az egyedi kábelkialakításoktól sem ijedünk meg.
Egy 3,7 méteres, 5 tüskés DIN - 2 XLR dugóval szerelt, vagy egy pár ¼ hüvelykes jackdugóval szerelt fejhallgató kábelre van szüksége? Vagy egy RCA -2 RCA kábel kellene, hogy két mélynyomót tudjon csatlakoztatni egy aljzathoz?
Ez sem okoz gondot! Írjon egy üzenetet a sales@chord.co.uk címre, megadva pontosan, hogy mit szeretne és örömmel mondjuk meg, hogy milyen lehetőségek közül választhat ahhoz, hogy a kívánt termék birtokába juthasson.
 
<< vissza